Haşere İlaçlama

Haşere İlaçlama

Haşere İlaçlama

Evler, ofisler başta olmak üzere yaşam alanlarında en çok rastlanılan sorunların başında haşereler gelmektedir. Haşerelerin sağlığa zararlı etkileri bulunmaktadır. Böcekler, çıyanlar, keneler, pireler, tahta kuruları, akrepler, kırkayaklar, yılanlar ve daha birçok canlının yaşam alanlarına girmesi söz konusu olmaktadır. Bu canlı türlerinin ortamdan uzaklaştırılması için vakit kaybetmeden ilaçlama yapmak gerekir. Sıtma, tifo ve daha birçok hastalığın yayılmasını sağlayan bu canlıların insanlarda iğrenme duygusu yarattığı da aşikardır.

Haşere İlaçlama Yöntemleri Nelerdir?

Haşere ilaçlama yöntemleri arasında birden çok seçenek bulunmaktadır. Haşerenin türü, yoğunluğu, sayısı, bulunduğu alanın nitelikleri, alanın m2 özelliği gibi detayların hangi ilaçlama yönteminin uygulanacağı konusunda belirleyici olduğunu ifade etmek gerekir. Bu noktada, en çok tercih edilen ilaçlama yöntemlerinin kokulu, kokusuz ve jel ilaçlama yöntemleri olduğu bilinmektedir.

Kokulu ilaçlama yöntemleri; bilhassa pire, tahta kurusu, kırkayak gibi canlıların yaşam alanından temizlenmesinde tercih edilmektedir. Kokulu ilaçların insan sağlığına zararlı etkisi bulunmaktadır. Bu bağlamda, bu yöntemle ilaçlama yapacak kişilerin maske ve eldiven gibi unsurlar kullanması gerekir. Çünkü, kokulu ilaçlar, bulundukları ortamdaki her canlıyı öldürebilecek kapasitedir. Bu yüzden, dikkatli olmayan bir kişinin sağlığının risk altında olduğu aşikardır.

Kokusuz ilaçlama yöntemleri ise oldukça etkilidir. Ancak, okul ve hastane gibi insandan arındırılması mümkün olmayan ortamlardaki haşerelerin yok edilmesinde kullanıldığını söylemek gerekir. Jel ilaçlar ise hamam böceklerinin öldürülmesinde kullanılmaktadır.

Cevap Bırakın

E-posta Hesabınız Yayımlanmayacak.