Kokulu İlaçlama

İlaçlama yöntemlerinin sayısı birden fazladır. Kokulu, kokusuz ve jel ilaçlama yöntemleri sayesinde yaşam alanlarında bulunan haşerelerden kurtulmak mümkündür. Her böcek için farklı bir ilaçlama yöntemine başvurmak gerekmektedir. Çünkü, bilhassa bazı böceklerin yalnızca kokusuz ya da jel ilaçlama yöntemiyle ölmesi mümkün değildir. Bu noktada, devreye kokulu ilaçlama yöntemleri girmektedir.

Kokulu ilaçların kimyasal bileşenlerden yapılması söz konusudur. Ancak, uygulamanın belirli şartlar altında yapılmadığı takdirde insan sağlığına zarar vermesi gündeme gelebilir. İlaçların içerisinde bulunan aktif maddeler; haşerelerin öldürülmesini sağlamaktadır. Ancak, bu ilaçları kullanan kişilerin uygulama esnasında maske ve eldiven takması şarttır. Aksi takdirde, ilacın etkisine maruz kalmaları söz konusu olabilir.

Kokulu İlaçlama Nasıl Yapılır?

Kokulu ilaçlama yapılan alanın en az altı saat süresince boşaltılması gerekmektedir. Uygulamanın yapıldığı alanda bulunan her canlının ölmesi söz konusudur. Bu noktada, uygulamayı yapan kişinin dikkatli olması gerekir. Bilhassa bu konuda uzman çalışanların bu işi yapması şarttır. Kokulu ilaç uygulamasının yapılmasının ardından yaşam alanına gidildiğinde bu alanın en az iki saat boyunca havalandırılması gerekmektedir. İlaçlama sırasında evde evcil bir hayvan varsa ilaçlamadan önce muhakkak ortamdan uzaklaştırılmaktadır.

Kokulu ilaçlama; sisleme şeklinde yapılmaktadır. Çok etkili bir yöntem olmasından mütevellit böceklerin hepsi kısa sürede ölür. Kokulu ilaçlama işleminin yapılmasının ardından evin baştan sona temizlenmesi gerekir. Bu yöntem; pire, kertenkele, toz böcekler, tahta kurusu gibi canlıların yok edilmesinde kullanılmaktadır.