Fabrika İlaçlama

Fabrikaların ve üretim tesislerinin insan sağlığı adına oldukça önemli olduğunu ifade etmek gerekir. Bu noktada, fabrikalardaki hijyen ve temizlik kontrollerinin eksiksiz olması şarttır. Fabrikalarda üretim yapılmaktadır. Ancak, üretim şartlarının insan, hayvan ve doğa sağlığına zarar vermeyecek şekilde olması gerekmektedir. Bu durumu sağlamak adına fabrika ilaçlama işlemleri yapılmak zorundadır.

Fabrikalarda ilaçlama işlemlerinin zorunlu olduğu bilinmektedir. Yalnızca gıda olmamakla beraber tekstil ve kozmetik sektörüne yönelik olarak faaliyet gösteren fabrikaların da ilaçlama işlemleri yapılmak mecburiyetindedir. Fabrika ortamında böcekler başta olmak üzere fare, kene, pire gibi canlıların üreme ihtimali bir hayli fazladır. Bu tür canlıların fabrikalara ciddi zarar vereceğini bilmek gerekir. Bu noktada, fabrika ilaçlama işlemlerinin yapılması mecburi tutulmaktadır.

Fabrika İlaçlama Nasıl Yapılır?

Fabrika ilaçlama yaparken her şeyden önce ilaçlama ekibinin söz konusu alanda keşif çalışması yapması gerekmektedir. Bilhassa iç ve dış mekanların ayrı ayrı incelenmesi şarttır. Böcek ilaçlama yapılacaksa ilaçlama ekibinden en az birkaç kişinin fabrikaya gelmesi ve ortamı kontrol etmesi gerekmektedir. Uzman kişilerin ilaçlama işlemini tamamlamasının ardından fabrikanın belirli bir süre boyunca kapalı kalması gerekmektedir. Ardından, havalandırılması ve kullanıma açılması istenmektedir.

Fabrika ilaçlama işlemlerinin bitmesinin ardından fabrikanın temizliğinin ve hijyen koşullarının iyileştirilmesine dikkat edilmelidir. Aksi takdirde, yapılan ilaçlama işleminin bir anlamı kalmaz. Bu noktada, gerektiği takdirde ilaçlama işlemlerinin periyodik olarak yapılması sağlanmalıdır.