Kene İlaçlama

Keneler; insanlara ve hayvanlara tutunarak yaşamaktadır. Parazit haşere olarak bilinirler. Neredeyse bin adet çeşidi bulunmaktadır. Sıcak ve nemli iklimlerde yaşayan kenelerin zehirli olanları bulunmaktadır. Bu bağlamda, virüslerin insanlara ve hayvanlara geçmesine rastlanmaktadır.

Keneler; kan emici canlılar olarak bilinirler. Kene ısırmasının çok ciddi sonuçları bulunmaktadır. Kene felci ve kırım kongo kanamalı ateşi gibi hastalıkların keneler yüzünden meydana geldiği bilinmektedir. Bu tür hastalıkların ölümle sonuçlanmasına rastlanmaktadır. Bu noktada, kenelerle mücadele etmek isteyenlerin hızlı davranması şarttır.

Kene İlaçlama İşlemleri Nasıl Yapılır?

Kene ilaçlama yöntemleri arasında birden çok seçeneğin olduğunu söylemek gerekir. Bilhassa eczanelerde satılan kene spreyinin çok fazla tercih edildiği bilinmektedir. Ancak, kene spreyinin zararlı etkileri olabilir. Bu noktada, bu spreyin uygulamasından önce evde bulunan tüm canlıların tahliye edilmesi gerekmektedir.

Kene ilaçlama işlemlerinde dikkatli ve tedbirli olmak şarttır. Maske ve eldiven kullanılması gerekir. Ayrıca, koruyucu kıyafetin bulunması gerekmektedir. Halılar, pencere kenarları, mobilyalar, dolap içleri ve altları, çatlaklar, yarıklar ve diğer kısımlara spreyin titizlikle uygulanması tavsiye edilmektedir. Kene spreyi; en son kapıya yakın bölgelere uygulanmalıdır. Ardından, evin terk edilmesi gerekir.

Kene spreyinin kurumasının ardından kene tozu kullanılarak ilaçlama yapılması istenmektedir. Kene tozu sayesinde kene yumurtalarının öldürülmesi söz konusu olacaktır. Tüm bunların dışında, insanların üzerinde bulunan kenelerin çıkarılması için vazelin tercih edilebilir. Ayrıca, pestisit ve permetrin ile ilaçlama yapılabilir.