Kokusuz İlaçlama

Yaşam alanınızda çok sayıda haşere olmasından şikayet ediyorsanız vakit kaybetmeden ilaçlama yapan firmalarla temasa geçmelisiniz. Bu noktada, ilaçlama yöntemlerinin birden fazla olduğunu ifade etmek gerekir. Kokulu ilaçlama; daha çok tehlikeli ve çok sayıdaki haşerelerin öldürülmesinde kullanılmaktadır. Etkisi kısa sürede ortaya çıkmakla beraber bazı tehlikelerinin olduğunu ifade etmek gerekir. Jel ilaçlama ise yalnızca hamam böceklerinin yok edilmesinde kullanılmaktadır. Etkisi daha sınırlıdır.

Kokusuz ilaçlama; okul, restoran, hastane gibi 7/24 aktif ve insanlarla dolu ortamların haşerelerden temizlenmesi için tercih edilmektedir. Buna ek olarak, kokusuz ilaçlama yapılırken ortamın insandan arındırılması gereksizdir. Çünkü, sağlığa zararlı hiçbir yönü bulunmaz. Bir başka deyişle, yalnızca haşere grubu üzerinde etkili olduğunu ifade etmek gerekir.

Kokusuz İlaçlama Nasıl Yapılır?

Kokusuz ilaçlar; su içerikli olarak hazırlanmaktadır. Buharlama veya sisleme yöntemiyle uygulanması söz konusudur. Bunun yanı sıra, işlem sırasında ortamın cam ve pencerelerinin kapatılması gerekir. Ayrıca, ilaçlama süresi boyunca en az yarım saat kadar ortamdan uzak durmak şarttır. Kokusuz ilaçlama yaparken ilacın asla gıda maddesine temas etmemesi gerekir.

Kokusuz ilaçlamanın her böcek türüne etki etmediği bilinmektedir. Pire, tahta kurusu gibi canlıların yok edilmesinde kokusuz ilaçların hiçbir etkisi yoktur. Bu tür canlılar için daha çok kokulu ilaçlama yöntemi tavsiye edilmektedir. Sıvı püskürtme şeklinde yapılan kokusuz ilaçlama yönteminin etkisinin yüksek olduğu bilinmektedir.